راهنمای خرید تلویزیون هوشمند
اگر در بازار ایران بهدنبال خرید تلویزیون هستید، هنگام خرید باید به نکات زیادی توجه کنید تا بهترین انتخاب را داشته باشید. با توجه به مدلهای مختلف و اصطلاحات زیادی که در دنیای تلویزیونها وجود دارد، شاید خرید یک تلویزیون کار چندان آسانی نباشد. به همین خاطر پیشنهاد میکنیم در ادامه با این راهنمای خرید تلویزیون هوشمند همراه پلازا باشید.
برای خرید تلویزیون هوشمند آن هم در سال 1401 باید به نکات زیادی توجه داشته باشید. از برندهای مختلف گرفته تا فناوریها و ویژگیهای متنوع و البته کلمات و اصطلاحات عجیب و غریبی که بیش از پیش کار شما را سخت کردهاند. خرید تلویزیون با توجه به قیمتهای فعلی بازار، اهمیت زیادی دارد و به همین خاطر بهتر است پولی که با زحمت بهدست آوردهاید را خرج یک محصول با کیفیت و ماندگار کنید. در ادامه همراه ما باشید تا به تمامی نکاتی که باید پیش از خرید بدانید، بپردازیم.
قبل از هر چیز این ویدیو در مورد راهنمای خرید ال ای دی و انواع دیگر تلویزیون هوشمند را ببینید:
راهنمای جامع خرید تلویزیون هوشمند در ایران ؛ برای خرید تلویزیون به چه نکاتی توجه کنیم؟
ابتدا بهصورت کوتاه به نکات خرید تلویزیون هوشمند خواهیم پرداخت و سپس هرکدام از آنها را به شکل کاملتری توضیح میدهیم.
- تلویزیون با رزولوشن پایینتر از 4K خریداری نکنید: از تلویزیونهای HD یا 1080p دوری کنید و یک راست به سراغ تلویزیونهایی با رزولوشن 4K بروید. تلویزیونهای 8K نیز موجود هستند ولی این مدلها قیمت بسیار بالایی دارند و فعلا هم محتوای 8K زیادی وجود ندارد که بخواهید تماشا کنید.
- حداقل 15 میلیون تومان برای تلویزیون 4K با اندازه 55 اینچ کنار بگذارید: قیمت تلویزیونهای 4K حالا نسبت به چند سال قبل که این فناوری تازه وارد بازار شده بود به اندازه زیادی کاهش پیدا کرده است. گرچه با توجه به قیمت ارز، قیمت آنها در بازار ایران همچنان گران است. علاوه بر این مدلهای 65 اینچ از این هم گرانتر هستند.
- بهدنبال رفرشریت 60 یا 120 هرتز باشید: 60 هرتز رفرشریت مناسبی است ولی 120 هرتز از آن هم بهتر است. هرچقدر رفرشریت بالاتر باشد، فیلمها و سریالها و مسابقات ورزشی بهشکل روانتری پخش خواهند شد و البته گیمینگ نیز با کنسولهای نسل نهمی، لذت مضاعفی خواهد داشت.
- تلویزیونی با پشتیبانی از HDR خریداری کنید: تلویزیونی که فناوری HDR داشته باشد، رنگها را به شکل طبیعیتری نشان میدهد و کنتراست بهتری هم خواهد داشت. در صورت امکان بهدنبال تلویزیونی باشید که از فناوریهای جدیدتر و پیشرفتهتر HDR مثل HDR10 پلاس یا دالبی ویژن پشتیبانی کند.
- درگاههای را مدنظر قرار دهید: درصورت امکان بهدنبال تلویزیونی باشید که حداقل 4 درگاه HDMI داشته باشد. اگر قصد گیمینگ با PS5 یا ایکسباکس سری ایکس را نیز دارید، ترجیحا تلویزیونی خریداری کنید که از HDMI 2.1 پشتیبانی کند.
1. انواع تلویزیون: ال سی دی، ال ای دی و اولد
اولین موردی که در این راهنمای خرید تلویزیون در ایران به آن میپردازیم نوع پنل تلویزیون است. اساسا فقط دو نوع تلویزیون در بازار وجود دارد: ال سی دی و اولد. شما احتمالاً یک تلویزیون ال سی دی خریداری میکنید، مگر اینکه درآمد زیادی داشته باشید. اما این دو چه فرقی با هم دارند؟
دستگاه های LED و LCD
بخش زیادی از تلویزیونهای امروزی LCDهای نوع LED هستند. این دستگاههای HD و Ultra HD از دیودهای منتشر کننده نور (تحت عنوان LED) برای روشنایی صفحه LCD استفاده میکنند و میتوانند بسیار نازک باشند. بسیاری از این تلویزیونها میتوانند بخشهای خاصی از صفحه نمایش را به صورت پویا روشن کنند و بخشهای دیگر را برای نمایش بهتر ترکیبی از زمینههای روشن و تاریک در یک صحنه، تیره کنند؛ ویژگی که به عنوان تاریکی فعال یا تاریکی موضعی شناخته میشود. دستگاههای LCD نوع LED ساده میتوانند قیمتی معادل 200 دلار برای یک صفحه نمایش 32 اینچی داشته باشند، در حالی که بالاترین مدل 90 اینچی آن می تواند 8000 دلار باشد.
یکی دیگر از تکنولوژیهای LCD، نقطه کوانتومی است که بیش از پیش در حال رایجتر شدن است و توسط تجهیزات HDR برای ایجاد طیف کاملتر از رنگها و روشنایی بیشتر به وجود آمده است. یک LCD که از نقاط کوانتومی استفاده میکند، اساسا دارای یک لایه دیگر یا «ریلی» از نقاط نانو کریستال در اندازههای مختلف است که با برخورد نور پس زمینه LED روشن میشوند. نتیجه این امر، طیف گستردهتری از رنگ و افزایش روشنایی است. توجه داشته باشید که برخی از برندها برچسبهای گیج کنندهای برای این تکنولوژی ارائه میکنند. یکی از بزرگترین این موارد هم QLED است که بیشتر در دستگاههای سامسونگ دیده میشوند. اینها تلویزیون های LCD نقطه کوانتومی هستند که نباید با OLED اشتباه گرفته شوند.
مزایا:
- دارای برخی از مدلهای Ultra HD 4K ارزان
- صفحات نمایش حتی در نور آفتاب هم به خوبی قابل دیده شدن هستند
- کیفیت تصویری به صورت مداوم با فناوری آرایش کامل نور پشتی و نقطه کوانتومی در حال بهینه شدن است
معایب:
- هنگام پخش حرکات سریع مانند مسابقات ورزشی
- نقطه ضعف آنها دیده میشود
- از آنجایی که پیکسلها به صورت کامل تاریک نمیشوند (حتی با ردیف کاملی از نور پشتی) برخی از جزئیات سایهها از دست میرود
- کیفیت تصاویر هنگام تماشا از کنارهها کم میشود (خارج از محور)
تلویزیون های OLED
تلویزیونهای OLED یک درجه بهتر از مدلهای LCD نوع LED بوده است که دارای چند ده نقطه روشنایی هستند. در قسمت نور پشتی، تلویزیونهای اولد دارای یک لایه LED ارگانیک هستند که در سطح پیکسل کنترل میشوند تا رنگ سیاه مطلق و سطح بسیار بالایی از کنتراست حاصل گردد.
با توجه به اینکه برندهایی همچون دوو، پاناسونیک، فیلیپس و سونی نیز این نوع تلویزیونها را روانه بازار کردهاند، دیگر میتوان گفت که تنها ال جی نیست که در این حوزه فعالیت میکند.
بسیاری از مدلها دارای رزولوشن Ultra HD 4K هستند، اما تعدادی از مدلهای OLED HD هنوز هم وجود دارند. قیمتها از دو هزار دلار برای تلویزیونهای 55 اینچی تا 5 هزار دلار یا بیشتر برای مدلهای Ultra HD 4K با اندازه 65 اینچی متفاوت است.
مزایا:
- بهترین کیفیت تصویر
- رنگهایی کاملاً طبیعی
- رنگ سیاه دارای عمق بیشتر و کنتراست
- و جزئیات سایه بیشتر در مقایسه با تلویزیونهای ال سی دی حاصل میگردد
- کیفیت تصویر هنگام تماشا از کنارهها ثابت است
معایب:
- قیمت بسیار بالا
- میزان نقطه اوج روشنایی نسبت به نمونه های LCD کمتر است
- در مورد اینکه به مرور زمان صفحه نمایش به چه صورت باقی میماند کسی چیزی نمیداند، به عنوان مثال در صورتی که تصویری استاتیک و ثابت به مدتی طولانی پخش شود، آیا حالت شبح در تصاویر دیده میشود یا خیر.
2. اندازه صفحه نمایش ؛ راهنمای خرید بهترین تلویزیون هوشمند در ایران
چه به دنبال یک تلویزیون کار راه انداز باشید چه بهترین مدل بازار را بخواهید، مهمترین فاکتوری که باید مشخص کنید، اندازه نمایشگر است. اندازه را باید با توجه به تعداد افرادی که بهصورت معمول و بهطور همزمان در خانه شما تلویزیون تماشا میکنند، مشخص کنید. سپس بزرگترین اندازهای که در خانه شما جا میشود را خریداری کنید. در حال حاضر بهترین اندازه با توجه به قیمت و عملکرد، تلویزیونهای بین 55 و 65 اینچ هستند.
اندازه صفحه نمایش به این مسئله هم بستگی دارد که چقدر نزدیک به تلویزیون مینشینید. معمولاً اگر پیکسلهای تلویزیون را میبینید، بیش از حد نزدیک نشستهاید. قانونی سرانگشتی برای محاسبه مناسبترین فاصله از تلویزیون آن است که سه برابر ارتفاع تلویزیون را برای مدلهای HD و یک و نیم برابر ارتفاع صفحه را در نمونه های 4K Ultra HD در نظر بگیریم. به عبارت دیگر، میتوانید به تلویزیونهای 4K Ultra HD دو برابر مدلهای دیگر نزدیکتر بنشینید.
برای خرید بهترین تلویزیون فول اچ دی و اچ دی اگرفرصتش را دارید، به فروشگاه بروید و خانواده خود را نیز ببرید و از نزدیک تلویزیونها را ببینید. چون هیچ راهنمای خرید تلویزیون 4K هوشمند در ایران نمیتواند آنقدر دقیق باشد که بتواند بسته به اندازه خانه و استفاده خود شما، بهترین سایز را پیشنهاد کند.
3. رزولوشن تصویر TV ؛ 8K یا 4K یا HD ؛ نکات خرید تلویزیون هوشمند
یکی از ویژگی های تلوزیون خوب، رزولوشن آن است. رزولوشن در واقع تعداد پیکسلهای افقی و عمودی یک پنل هستند. هرچقدر تعداد پیکسلها بیشتر باشد، تصویر نیز وضوح بالاتری داشته و جزییات بیشتری را ارائه میکند. به همین خاطر رزولوشن بالاتر در بیشتر موارد بهتر است.
برای سالهای متمادی، رزولوشن Full HD یا 1920×1080 حرف اول و آخر را میزد و استاندارد بود. اما حالا اکثر تولیدکنندگان تلویزیون، به سمت رزولوشن Ultra HD یا همان 4K حرکت کردهاند. تعداد پیکسلهای این مدلها نسبت به تلویزیونهای FHD فعلی، 4 برابر بیشتر است.
بزرگترین مزیت نیز این است که اشیا کوچکی که در صفحه خواهید دید، جزییات بیشتری خواهند داشت و در نتیجه تصویر کلی، غنیتر و طبیعیتر از یک تلویزیون HD خواهد بود. این وضوح بالاتر سبب میشود از فاصله دورتر بتوانید تصویر را با کیفیت بسیار خوب مشاهده کنید.
البته مورد بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که سرعت اینترنت خانگی در ایران هنوز در حدی نیست که بتوان یک فیلم را با خیال راحت با رزولوشن 4K تماشا کرد. گذشته از اینکه این مقدار کیفیت، حجم قابل توجهی را هم مصرف میکند. البته اگر فیلمها را جداگانه دانلود میکنید و میخواهید از طریق یک هارد آنها را تماشا کنید، مشکلات کمتری خواهید داشت. از طرف دیگر پخش زنده شبکههای تلویزیونی هم هنوز به صورت 4K نیست بهخصوص در ایران که صدا و سیما بهتازگی از کیفیت SD به HD مهاجرت کرده و بعید است فعلا به 4K برسد.
رزولوشن 8K؛ بخریم یا نخریم؟
اگر تا بهحال یک تلویزیون 4K از نزدیک دیده باشید، حتما از کیفیت فوقالعاده آن تعجب کردهاید. کیفیت رزولوشن 8K از آن هم بالاتر است و هوش از سرتان میپراند. این تلویزیونها با رزولوشن 7680×4320، جزییات را در بالاترین حد ممکن بهنمایش میگذارند و فناوری نسل بعدی تلویزیونها بهحساب میآیند.
سطح جزییات در این تلویزیونها خارقالعاده است اما یک مشکل اساسی که این تلویزیونها دارند محتوا است. در حال حاضر هیچ فیلمی با رزولوشن 8K وجود ندارد که بخواهید تماشا کنید و پخش اینترنتی محتوا با این کیفیت نیز با این سرعت اینترنتی که ما در ایران داریم، بیشتر به رویا شبیه است.
البته این به این معنا نیست که این تلویزیون از تلویزیونهای 4K پرچمدار سایر کمپانیها بهتر است ولی میتوان اینطور برداشت کرد که طی چندین سال آینده قیمت تلویزیونهای 8K کاهش پیدا خواهد کرد.
خلاصه: میتوان گفت در حال حاضر رزولوشن UHD یا 4K تبدیل به استاندارد و جایگزین FHD شده است. اگر میخواهید جنسی که خریداری میکنید برای سالهای بعد هم قابل استفاده و همچنان بهروز باشد، بهترین راهنمایی خرید تلویزیون هوشمند در ایران که ما میتوانیم برایتان داشته باشیم، خرید یک مدل 4K است.
4. HDR چیست؟ +HDR10 و تفاوت آن با دالبی ویژن و HLG ؛ راهنمای خرید
تلویزیون هوشمند در ایران
پایینترین و سادهترین استاندارد برای HDR استاندارد HDR10 است که توسط بسیاری از تولیدکنندگان پشتیبانی میشود. تلویزیونهایی که این استاندارد را داشته باشند با عنوان HDR10 یا Ultra HD Premium شناخته میشوند. تقریبا تمام تلویزیونهای HDR از این استاندارد پشتیبانی میکنند.
اما یک استاندارد پیشرفتهتر HDR، دالبی ویژن (Dolby Vision) است که توسط همان گروهی که استاندارد صدای دالبی را تعریف کرده، توسعه داده شده است. این استاندارد دارای متادیتا متغیر است که HDR را بهصورت جداگانه بر هر فریم تصویر اعمال میکند. در نتیجه تصاویر دقت بسیار بهتر و تحسینبرانگیزتری دارند. در حال حاضر این استاندارد حرف اول را میزند و در مدلهای ردهبالای محصولات الجی، سونی و TCL پیدا میشود.
با این حال سامسونگ از این استاندارد پشتیبانی نمیکند و فرمت HDR10 انحصاری خودش را برای رقابت با آن معرفی کرده که +HDR10 نام دارد و در تمامی محصولات ردهبالای آنها وجود دارد. طرز کار این استاندارد مشابه دالبی ویژن است و از نظر عملکرد نیز با آن برابری دارد ولی بهنسبت دالبی ویژن محتوای کمتری پیدا میشود که این استاندارد را داشته باشد.
همچنین شبکههای تلویزیونی و ماهوارهای هم استاندارد خاص خودشان بهنام Hybrid-Log Gamma یا HLG را دارند که از آن برای فیلمها و حتی برنامههای زنده استفاده میکنند.
خلاصه: اگر یک تلویزیون 4K میخرید، بهتر است مدلی خریداری کنید که از HDR پشتیبانی کند تا بهترین استفاده را از تلویزیون ببرید. اگر بهترین نسخه را میخواهید، تلویزیونی خریداری کنید که از دالبی ویژن پشتیبانی کند.
5. نرخ نوسازی ؛ سریعتر بهتر است
نرخ نوسازی یا رفرش ریت که به صورت هرتز (Hz) بیان میشود، نشان میدهد که چند بار در هر ثانیه یک تصویر بر روی صفحه نمایش بازتولید میشود. نرخ نوسازی استاندارد 60 بار در هر ثانیه یا 60 هرتز است. با این حال، در صحنههایی که دارای اشیاء متحرک سریع هستند، نرخ نوسازی، 60 هرتز میتواند باعث ایجاد تاری و تلاطم شود، به خصوص در تلویزیون های ال سی دی HD. بنابراین برای ایجاد یک تصویر ثابتتر، تولیدکنندگان نرخ نوسازی را تا 120 هرتز (و در برخی موارد تا 240 هرتز) افزایش میدهند.
برخی مدلهای جدید از HFR یا رفرشریت نرخ بالا پشتیبانی میکنند. به این معنی که رفرشریت بالاتر از 60 هرتز برای محتوایی که از HFR پشتیبانی کند دارند. مثل فیلمهای اکشن و پخش مسابقات ورزشی. از طرف دیگر رفرشریت برای گیمرهایی که کنسول نسل نهمی دارند، بسیار مهم است چرا که این کنسولها از اجرای بازیها با رفرشریت 120 هرتز پشتیبانی میکنند. برای کنسولهای قدیمیتر اما رفرشریت 60 هرتز کافی است.
اما یکی از نکات مهم پیش از خرید تلویزیون که باید در این قسمت به آن اشاره کنیم عبارتی مثل رفرشریت موثر یا Effective Refresh Rate است. تلویزیونهایی که از چنین عبارتی استفاده میکنند در حقیقت فریمریت واقعی آنها نصف مقداری است که در مشخصات درج کردهاند. مثلا اگر یک تلویزیون دارای رفرشریت موثر 120 هرتز بود، پنل آن در حقیقت 60 هرتزی است.
خلاصه: تلویزیونی با نرخ نوسازی کمتر از 120 هرتز خریداری نکنید.
6. HDMI و اتصالات ؛ از مهمترین نکات خرید تلویزیون هوشمند
سعی کنید به تعداد ورودیهای HDMI یک دستگاه توجه کنید. تولیدکنندگان در راستای کاهش هزینهها ممکن است ورودیهای HDMI کمتری را در پشت دستگاه جاسازی کنند. این پورتها میتوانند سریعاً استفاده و پر شوند؛ با اضافه کردن یک باند صوتی، یک Roku یا Chromecast و یک کنسول بازی، تا همین حالا شما سه پورت را استفاده کردهاید.
اگر تصمیم گرفتهاید که دل به دریا بزنید و 4K Ultra HD خریداری کنید، مطمئن شوید که پورتهای این دستگاه حداقل از HDMI 2.0 پشتیبانی میکنند تا با منابع آینده Ultra HD سازگار باشد. البته فرمت جدیدتر یعنی HDMI 2.1 روزبهروز در تلویزیونهای بیشتری مورد استفاده قرار میگیرد و با وجود اینکه بیشتر مزایای آن محدود به محتوای 8K است ولی در یک تلویزیون 4K نیز مزایای قابل توجهی دارد.
مهمترین آن رفرشریت تطبیقی است که تقریبا شبیه به فناوریهای تطبیق فریم G-Sync و FreeSync است. با یکی کردن رفرشریت تلویزیون با فریمریت منبع محتوا، که در تلویزیونها پردازنده گرافیکی کنسولها است، شما هم بازیها را بهشکل روانتری تجربه میکنید و هم دیگر خبری از پارگی صفحه (Screen Tearing) نخواهد بود.
استاندارد HDMI 2.1 همچنین امکان اجرای ویدیوهای 4K با فریمریت و HDR غنیتر را هم فراهم میکند تا محتوا بسته به هر تصویر بوسیله نورپردازی پسزمینه تنظیم شود. تلویزیونهای HDMI 2.1 همانطور که گفتیم خیلی زیاد نیستند ولی روزبهروز به تعدادشان اضافه میشود.
خلاصه: به دنبال حداقل چهار پورت HDMI باشید و اگر میتوانید دستگاهی با پورت HDMI 2.1 تهیه کنید.
7. تفاوت تلویزیون هوشمند یا معمولی ؛ بسیاری از مدل ها در حال حاضر هوشمند هستند
تعداد روزافزونی از تلویزیونها دارای قابلیت وای فای داخلی هستند تا کاربران به خدمات اینترنت وصل و از پلتفرمهای VOD استفاده کنند. مدلهای جدید شما را کاملا از خرید یک اندروید باکس بینیاز میکنند و این امکان را دارند که بهصورت مستقیم برنامهها را روی تلویزیون نصب کنید.
البته تا پیش از این رابط کاربری تلویزیونها تعریفی نداشت و بسیار ساده و در بیشتر مواقع گیجکننده بود. اما حالا در این بخش نیز شاهد پیشرفت قابل ملاحظهای هستیم و بیشتر تولیدکنندگان تلاش کردند رابط کاربری محصولات خود را ارتقا دهند. از طرف دیگر با اتصال به اینترنت، میتوانید مستقیما به پخش محتوا و تماشای فیلمها بدون نیاز به هیچ دستگاه اضافی مثل هارد اکسترنال یا لپتاپ مشغول شوید.
البته که پیش از همه باید مطمئن شوید که اینترنت شما سرعت کافی برای پخش فیلمها و سریالها در کیفیتهای بالاتر مثل 4K را دارد. مهمتر اینکه تمام تلویزیونهای هوشمند در عملکرد با هم یکسان نیستند. بیشتر مدلهای اقتصادی با وجود اینکه دارای قابلیتهای تلویزیونهای هوشمند هستند اما بهنسبت مدلهای شناخته شده و برند محدودیتهای بیشتری دارند.
مثلا تعداد برنامههایی که میتوانید روی آنها نصب کنید کمتر است و از آنجایی که پردازندههای ضعیفتری هم دارند، ممکن است هنگام استفاده از تلویزیون یا پخش محتوای با کیفیت با لگ و مشکلات این چنینی مواجه شوید. تازه اگر حفرههای امنیتی را نادیده بگیریم.
خلاصه: قابلیتهای هوشمند نوعی مؤلفه استاندارد در تلویزیونهای امروزی است؛ بنابراین هوشمند بودن دیگر به عنوان یکی از نکات مهم پیش از خرید تلویزیون یاد نمیشود.
8. گیمینگ را فراموش نکنید ؛ راهنمای خرید تلویزیون هوشمند در ایران
اگر اهل گیمینگ هستید و میخواهید کنسول خود را به تلویزیون وصل کنید، علاوه بر کیفیت صدا و تصویر باید بهدنبال ویژگیهای اضافهتری هم باشید. مهمتر از همه اتصالات، ویژگیهای گیمینگ و سرعت تلویزیون هستند.
در بخش اتصالات همه چیز بستگی به خود شما دارد. اگر یک پلیر بلوری یا هردستگاه دیگری دارید که با اتصال به درگاه HDMI به تلویزیون متصل میشود، حتما مدلی خریداری کنید که چند درگاه داشته باشد تا هر زمان که خواستید بازی کنید، مجبور به کندن کابل سایر دستگاهها نشوید.
مهمتر از همه نکات خرید تلویزیون هوشمند، پشتیبانی از HDMI 2.1 است. با وجود اینکه این استاندارد هنوز جدید است ولی اگر قصد بازی با کنسولهای نسل نهم را دارید، تلویزیون شما حتما باید از این استاندارد پشتیبانی کند. این استاندارد ویژگیهای کاربردی مثل فعال کردن خودکار حالت گیمینگ تلویزیون که با نام حالت تاخیر کم خودکار (ALLM) شناخته میشود و همچنین رفرشریت متغیر که سرعت فریم نمایشگر را با سرعت فریم خروجی کنسول هماهنگ میکند تا دچار مشکلاتی مثل پرش تصویر نشوید.
9. تلویزیون های صفحه خمیده: لازم نیستند
اما یکی از نکات هنگام خرید تلویزیون هوشمند این است که علاوه بر اینکه تلویزیونهای خمیده هیچ مزیت فنی نسبت به دیگر انواع تلویزیونها ندارند، بلکه دارای برخی نقاط ضعف کاملاً مشخص هم هستند. برای مثال، خمیدگی صفحه، کمی باعث اعوجاج تصویر میشود و زاویه دید در دسترس را کاهش میدهد؛ در نتیجه بهترین حالت نمایش را برای کسانی که از روبرو تلویزیون میبینند کمی محدود میشود. مدلهای ال ای دی همچنین کمتر احتمال دارد که روشنایی یکنواختی را در سراسر صفحه ارائه کنند.
علاوه بر اینها، از سایر نکات خرید تلویزیون هوشمند میتوان به این موضوع اشاره کرد که برخی از شرکتهای آزمایش کننده گزارش دادهاند که این خمیده بودن در درازمدت باعث خستگی بیننده میشود. در سویی دیگر، بسیاری از مالکان اولیه این نوع تلویزیونها اعلام کردهاند که بعد از مدتی تماشای صفحه، تفاوت را احساس نمیکنند و اعوجاج تصویری را تشخیص نمیدهند. مدلهای خمیده گرانتر هم هستند؛ برای مثال، یک مدل LCD خمیده از نوع 4K حدود 200 دلار گرانتر از مدلهای صفحه تخت است.
خلاصه: در ادامه راهنمای خرید تلویزیون در ایران میتوان گفت که تلویزیونهای هوشمند خمیده مدلهایی گران قیمت و منطبق با مد روز هستند که الزاماً هیچ مزیت بیشتری از نظر کیفیت تصویری ندارند. بسیاری از شرکتها از تولید این مدلها خودداری کردهاند.
10. نسبت کنتراست تصویر: اعدادی غیرقابل اتکا
نسبت کنتراست تصویر به برخی از سطوح روشنایی گفته میشود که یک تلویزیون به نمایش میگذارد. نسبت کنتراست سایهها را بهتر نشان میدهد و در نتیجه جزئیات بیشتری به دست میآید. اما روشی که تولیدکنندگان به اندازهگیری این نسبت میپردازند، متفاوت است. البته این ویژگی چنان بیاعتبار شده که اگر فروشندهای خواست از این اعداد به عنوان حربهای برای فروش به شما استفاده کند، هرچه زودتر مغازهاش را ترک کرده و از جایی دیگر خرید کنید.
روش اندازهگیری نسبت کنتراست در تمامی تلویزیونها یکی است و راحت میشود اثبات کرد که چطور آنها را با هم مقایسه کنید. با این وجود، باید فیلمی با صحنههای تاریک، مثلاً هری پاتر را در تلویزیون پخش کنید تا بهتر بتوانید سایهها را در آن درک کنید. پیش از خرید یک تلویزیون میزان روشنایی، دقت تصویری و دیگر تنظیمات تصویر را آزمایش کنید و بعد به خرید بپردازید (حالت تماشای فیلم یا پخش سینمایی را در تلویزیون فعال کنید.)
خلاصه: میتوان از ویژگی نسبت کنتراست صرف نظر کرد، چرا که این ویژگی در تمامی برندها یکسان نیست.
11. برای صدا یک ساندبار تهیه کنید ؛ از نکات خرید تلویزیون هوشمند برای صدای بهتر
حتی بهترین و گران قیمتترین مدلهای تلویزیونها هم یک پاشنه آشیل دارند: صدای ضعیف. این امر به خاطر باریک بودن صفحههای تخت تلویزیونها است و اینکه دیگر جایی برای بلندگوهای بزرگ نیست که بتوان صدایی کامل را در تلویزیون داشت. بنابراین شما سه راه حل دارید؛ اول اینکه از هدفون استفاده کنید (که در آن صورت آدمی غیراجتماعی به نظر میرسید)، دوم اینکه یک سیستم صوتی مخصوص بخرید (که تنظیمات آن میتواند باعث دردسر شود) یا اینکه یک ساندبار تهیه کنید.
در تلویزیونهایی که روی دیوار قرار میگیرند نیز بسیاری از ساندبارها زیر پایه تلویزیون قرار میگیرند. برخی از شرکتها نوعی باندهای صدا طراحی کردهاند که به صورت کشویی زیر تلویزیون نصب میشود.
برخی تلویزیونها و ساندبارها نیز از دالبی اتموس پشتیبانی میکنند. یک استاندارد صوتی جدیدتر از دالبی که صدا را از ارتفاع نیز پخش میکند تا بهترین تجربه را بهشما بدهد. البته همین افکت را هم میتوانید با نصب بلندگوهای سقفی داشته باشید ولی بیشتر ساندبارها بهصورت جداگانه صدا را به این صورت پردازش و از طریق بلندگوهای روبهبالای خود پخش میکنند تا صدا جلوه واقعیتری داشته باشد و نیازی به چندین بلندگو نداشته باشید.
همچنین نیازی هم نیست نگران کابلهای اضافی باشید چرا که تقریبا تمام تلویزیونهای امروزی دارای یک درگاه HDMI با پشتیبانی از ARC یا کانال بازگشت صدا هستند که بهشما این امکان را میدهد تا از یک درگاه HDMI هم بهعنوان خروجی و هم ورودی صدا استفاده کنید، به این ترتیب هم میتوانید از سایر دستگاهها صدا را به تلویزیون انتقال دهید و هم از تلویزیون صدا را به ساندبار منتقل کنید. برای اینکه بهترین تجربه را داشته باشید، درصورت امکان تلویزیونی خریداری کنید که از eARC پشتیبانی کند.
خلاصه: یکی از نکات مهم در راهنمای خرید تلویزیون هوشمند در ایران این است که تجربه تماشای فیلمها و تصاویر ورزشی با اضافه شدن یک ساندبار بهتر میشود.
برندهای تلوزیون های ایرانی و خارجی ؛ راهنمای خرید تلویزیون بر اساس قیمت
خرید یک تلویزیون جدید هوشمند با توجه به نکات بالا میتواند چالش برانگیز باشد. با وجود مدلهای مختلف، نمیتوان فهمید که بهترین مارک تلویزیون کدام است و از کجا شروع کنید. برخی از نامهای تجاری تلویزیون معروف هستند، اما این لزوماً به این معنی نیست که آنها خوب هستند، زیرا حتی مدل پایهی بهترین برند تلویزیون نیز عملکرد خوبی ندارد. برخی از برندهای تلویزیونی مقرون به صرفه شروع به ایجاد موج در بازار کرده اند و اغلب مدلهایی را عرضه میکنند که بهتر از گزینههای گران تر هستند. از ویژگیهای هوشمند گرفته تا طراحی، هر برندی روش خاص خود را برای انجام کارها دارد.
1. دوو
دوو Daewoo یک شرکت اصالتا کره ای است که سالهاست در ایران و با خط تولید داخلی به تولید لوازم خانگی مشغول است. از میان محصولات این شرکت تلویزیون های دوو که با تکنولوژی روز دنیا در دو دسته هوشمند و غیر هوشمند تولید و عرضه می شوند یکی از پرفروش ترین تلویزیونها بازار به حساب میآیند.
پخش 4k ، رابط هوشمند Smart TV و پنل های ال ای دی مقاوم از ویژگیهای مثبت تلویزیون های این برند نسبت به رقبا است. رنج قیمت تلویزیونهای دوو به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله سایز صفحه و هوشمند بودن یا نبودن تلویزیون برای آشنایی با ویژگیهای این محصولات و راهنمای خرید تلویزیون های دوو میتوانید به سایت خود شرکت مراجعه کنید.
2. هایسنس
هایسنس یک شرکت رو به رشد در صنعت تلویزیون است. آنها که از چین منشاء می گیرند، تنها چند سال است که در آمریکای شمالی تلویزیون میفروشند و به عنوان یک شرکت مقرون به صرفه شناخته میشوند. آنها خطوط جداگانه ای را در مناطق مختلف منتشر می کنند. اگرچه برخی از مدلها در مناطق دیگر نامهای مشابهی دارند، اما کاملاً متفاوت هستند. هایسنس خط تولید تلویزیون نسبتاً کوچکی دارد، اما همه آنها نسبت به قیمتشان ارزش زیادی ارائه میدهند و از نظر ارزش از رقبا بهتر هستند.
Hisense U9DG مدل 4k پرچمدار 2021 آنها است و یک تلویزیون بسیار منحصر به فرد است. این دو پنل LCD را برای دستیابی به کنتراست بسیار بالاتر و کاهش تیرگی موضعی بهتر نسبت به اکثر تلویزیونهای الایدی السیدی ترکیب میکند که منجر به سیاهی عمیق و یکنواختی میشود که تقریباً به خوبی یک تلویزیون OLED به نظر میرسد.
3. ال جی
ال جی یکی از شناخته شده ترین برندهای الکترونیک در سراسر جهان است. پس از شروع کار در کره جنوبی در سال 1947، آنها از آن زمان به یک شرکت بزرگ بین المللی که متخصص در انواع لوازم الکترونیکی مصرفی است، گسترش یافته اند. آنها به عنوان یک پیشرو در صنعت تلویزیون شناخته میشوند زیرا یکی از شرکتهای زیر مجموعه آنها، LG Display – شرکتی متفاوت از LG Electronics – یکی از بزرگترین تولید کنندگان پنل نمایشگر است. LG Display تنها تامینکننده پنلهای تلویزیون OLED است و به همین دلیل، LG Electronics انتخاب بسیار خوبی از مدلهای تلویزیون OLED دارد و اغلب هزینه کمتری نسبت به رقبا دارد.
4. سامسونگ ؛ راهنمای خرید تلویزیون هوشمند در ایران
تلویزیونهای سامسونگ در حالی که زمانی پیشرو بازار بودند، کمی ارزش خود را در مقایسه با سایر برندها از دست میدهند. آنها کمی گرانتر هستند و برخی از مدلهای آنها، مانند Samsung QN85A QLED، از پنلهایی با نسبت کنتراست پایین استفاده میکنند، بنابراین برای مشاهده اتاقهای تاریک مناسب نیستند. با این حال، سامسونگ QN90A QLED بهترین تلویزیون LED 4k است که ما آزمایش کردهایم، بنابراین در حالی که در مقایسه با مارکهای دیگر کمی بیشتر پرداخت میکنید، میدانید که کیفیت عالی دریافت میکنید.
تلویزیونهای سامسونگ همچنین به دلیل ویژگیهای بازی پیشرفته خود مانند پشتیبانی از نرخ نوسازی متغیر، پهنای باند HDMI 2.1، کنترل حرکت استثنایی و تاخیر ورودی کم شناخته شده اند. با این حال، تلویزیونهای سامسونگ تمایل دارند برخی از کیفیت تصویر را فدای بهترین عملکرد بازی خود کنند.
5. سونی ؛ راهنمای خرید تلویزیون هوشمند در ایران
سونی در کنار الجی و سامسونگ بخشی از سه برند بزرگ تلویزیون در فروش است. آنها با اولین تلویزیونهای LCD با نور پس زمینه LED در آغاز قرن بیست و یکم وارد بازار شدند و در سال 2022 به ساخت تلویزیونهای LED با کیفیت بالا ادامه میدهند، اما OLED نیز میسازند. مدلهای LED آنها بهتر از الجی هستند زیرا بیشتر از پنلهای VA با کنتراست بالا استفاده میکنند و تمایل به روشن شدن دارند، بنابراین هم در اتاقهای روشن و هم در اتاقهای تاریک عملکرد خوبی دارند. برخلاف الجی و سامسونگ، سونی پلتفرم هوشمند اختصاصی ندارد، اما در عوض، از Google TV در مدلهای اخیر استفاده میکند، که اگر از قبل یک اکوسیستم Google در خانه داشته باشید، عالی است.
6. TCL
یکی دیگر از برندهای مقرون به صرفه، TCL یک شرکت نسبتاً جدید در بازار تلویزیون است زیرا آنها فروش تلویزیون در ایالات متحده را در سال 2014 آغاز کردند. لوازم الکترونیکی مصرفی مختلف، از گوشیهای هوشمند گرفته تا نوارهای صوتی. برای سالها، تلویزیونهای TCL به دلیل پلتفرم هوشمند تلویزیون Roku شناخته میشدند. برخلاف الجی و سامسونگ، TCL از پلتفرم اختصاصی استفاده نمیکند و در عوض از ترکیبی از Roku TV و Google TV، بسته به مدل، استفاده میکند. هر دو گزینه دارای مجموعه ای عالی از برنامه های پخش جریانی هستند، اما پلتفرم Google TV رابط روان تری ارائه میدهد.
7. ایکس ویژن
برند ایکس ویژن، یک برند تلویزیون ایرانی است که قطعات چینی را مونتاژ میکند. بیشتر تلویزیونهای تولید این برند، از نوع ال ای دی هستند که کیفیت صدا و تصویر خوبی دارند. به علاوه در آنها قابلیت اچ دی آر نیز دیده میشود. مهمتر اینکه به نسبت به برندهای خارجی میتوان تلویزیونهای آنها را با قیمت بهمراتب کمتری خریداری کرد. البته از نظر کیفیت جای بحث زیاد است.
8. اسنوا
اسنوا نیز یک برند ایرانی است که نیمی از قطعات آن ساخت ایران هستند. اسنوا علاوه بر تلویزیون، یخچال، ماشین لباسشویی و سایر وسایل خانه را نیز تولید میکند. تلویزیونهای اسنوا از فناوری HDR10 بهره میبرند و کیفیت بسیار خوبی دارند.
9. جی پلاس
تلویزیونهای جی پلاس از بهترین تلویزیونها در بازار ایران هستند. اکثر آنها از نوع ال ای دی و دارای فناوری اچ دی آر هستند و کیفیت تصویر نسبتا خوبی دارند. این تلویزیونها دارای سیستم عامل اندروید هستند که عملکرد عالی را ارائه میدهد.
سوالات متداول
1. تلویزیون فول اچ دی چیست ؟
تلویزیونهای HDTV دیگر از فرمت 1080p HD پشتیبانی میکنند که همچنین تحت عنوان Full HD شناخته شده و 1080 خط افقی دارند.
2. تلویزیون 4K چه مدلی است؟
این مدلهای 4K دارای چهار برابر تعداد پیکسل در مقایسه با تلویزیونهای HDTV کنونی هستند. در این مورد صحبت از 2160 خط افقی یا میزان پیکسل 3840×2160 است. بزرگترین مزیت این نوع تلویزیونها آن است که اشیای کوچک تصویر جزئیات بیشتری دارند و متن به خوبی دیده میشود. در کل، تصاویر باکیفیتتر هستند و زندهتر از تصاویر HDTV به نظر میرسند.
سخن پایانی
در این راهنمای خرید تلویزیون هوشمند به تمام نکات مهم که باید پیش از خرید در بازار ایران باید به آنها توجه کنید پرداختیم. با توجه به اینکه قیمت تلویزیونها خیلی پایین یا مقرون بهصرفه نیست، باید به نکات کلیدی برای خرید تلویزیون توجه ویژهای نشان دهید و با توجه به بودجهای که در اختیار دارید و همچنین استفادهای که از تلویزیون خواهید داشت، بهترین انتخاب را داشته باشید. از نظر شما در خرید تلویزیون به چه نکاتی باید توجه کرد؟ مهمترین ویژگیهای یک تلویزیون خوب چیست؟ کدام نکته در این راهنمای خرید تلویزیون هوشمند از قلم افتاده است؟ نظرات خود را با ما و سایر کاربران پلازا بهاشتراک بگذارید.